Boka hotell i Varberg - Hotellet.se 
boka hotell på Hotellet.se

Boka hotell i Varberg

Sök hotell

Incheckning

Utcheckning

Välkommen till Varberghotell.se som hjälper dig hitta och boka hotell i sköna Varberg. För att göra det enklare för dig att hitta det du söker, presenterar vi huvudalternativen för vidare navigering här på sidan. Hos oss kan du sortera fram de billigaste hotellen i Varberg oavsett klass. Ska du och ditt företag ha konferens kan vi starkt rekommendera Varberg då det här finns många hotell med möjlighet till konferens. Kanske ska ni gifta er och ha bröllopet i Varberg med gäster som kommer långväga och behöver bo på hotell i Varberg. När du hittat det hotell som passar bäst kan du enkelt boka hotell direkt genom oss. Hoppas att vi kan hjälpa dig hitta ett hotell i Varberg! Gå till bokningen direkt.

Rekommenderade Hotell i Varberg

På sommaren kan Varberg vara ett av Sveriges mest attraktiva turistmål med sina långa stränder, sin barnvänliga natur och sitt sköna nattliv. Tyvärr finns det inte särskilt många hotell i staden, men av de som finns i och i närheten tänkte vi rekommendera 3 som vi tycker är de bästa och mest prisvärda, beroende på vad man är ute efter.

Hotell Gästis

Vill man bo i centrala Varberg är Hotell Gästis att föredra. Med tanke på Varbergs och hotellets fina läge så anser vi att hotellet är mycket prisvärt. Hotellet brukar upplevas som mycket lugnt och fridfullt, trots att det finns både restaurang och bar att tillgå i byggnaden. Vill man besöka Varbergs fästning så behöver man inte gå mer än 10 minuter för att hitta denna historiska sevärdhet.

Till bokningen >>

Best Western Varberg Stadshotell & Asia Spa

Det bästa hotell du kan hitta i Varberg är Best Western Varberg Stadshotell & Asia Spa. Detta är det ultimata hotellet för dig om vill ha en helg där du bara tar det lugnt. Alla relaxavdelningar och faciliteter hotellet erbjuder kommer att garantera dig ett lugn du inte har känt på länge. Dessutom är hotellets inredning både modern, men samtidigt väldigt klassisk bland annat i många av de allmänna delarna. Bara detta hotell drar årligen tusentals besökare till Varberg.

Till bokningen >>

Björkängs Vandrarhem

Vill du ha nära till Varberg men samtidigt bo väldigt billigt är det Björkängs Vandrarhem du ska söka dig till. Från Björkängs Vandrarhem kan du nå Varbergs centrum inom 20 minuter. Utöver detta har du Björkängs Strand på gångavstånd, vilket gör att du inte behöver ta bilen till Varberg för att komma till en fin strand. Björkängs Vandrarhem är särskilt fint på sommaren då de till exempel öppnar sin grillplats för besökarna.

Till bokningen >>

Comwell Varbergs kurort

Comwell Varbergs Kurort är ett exklusivt spahotell med fyra stjärnor enligt den internationella hotellskalan. Hotellet ligger precis vid havet och kan bland annat bjuda på en egen sandstrand, ett utmärkt boende, ett eget spa och en högklassig restaurang.

Priser och bokning >>

Boendemöjligheter

Comwell Varbergs Kurort har sammanlagt 125 rum i två varianter, nämligen dubbelrum och enkelrum. Båda rumstyperna är elegant inredda i ombonade material och färger med en tydlig touch av lyx från äldre tider. Många av rummen har en helt individuell inredning. Bekvämligheterna är dock mycket moderna. Varje hotellrum har platt-TV med kabelkanaler, fri tillgång till Wi-Fi samt en bekväm sitthörna med fåtölj eller soffa. En del av hotellrummen har en magnifik utsikt över havet.

Spa och fitness

Hotellet erbjuder en stor spaavdelning till vilken du får tillträde mot en mindre avgift. Bokar du särskilda spapaket behöver du självklart inte betala extra. I spaavdelningen finns flera pooler, bastur och även möjligheten till ångbad. Du kan boka massage och många olika skönhetsbehandlingar. I hotellet inryms även en mindre fitnessavdelning. Vill du hellre aktivera dig utomhus har du en sandstrand att tillgå bara några meter från hotellets entré. Här kan du sola och bada under de varma månaderna. Alla gäster har även möjlighet att slå sig ner i solstolar under parasoll i hotellets lummiga trädgård.

Restaurangen

Comwell Varbergs Kurort har en egen högklassig restaurang – Salt & Vatten. Här serveras klassisk svensk mat för alla smaker. Restaurangen har en mycket vacker utsikt över vattnet och sommartid kan du avnjuta kökets läckerheter på uteterrassen. Frukost ingår självklart i priset för en hotellnatt.

Att resa hit

Comwell Varbergs Kurort ligger på Nils Kreugers Väg i Varberg, precis vid havet bara några kilometer söder om Varbergs stadskärna. Det tar cirka fem minuter att köra bil från centrum till hotellet. En lokalbuss stannar också vid hotellet.

Priser och bokning >>

Sevärdheter i Varberg

Varberg, som ligger i norra Halland, är en stad bjuder på mycket att göra för turisten. Varberg är känt för att vara just en turiststad bland annat. Varberg är Sveriges 43:e största tätort, och i förhållande till storleken finns det en hel del sevärdheter att besöka. Om du behöver bil kan du tex hyra bil i Varberg här.

Varbergs fästning

Varbergs fästning var tidigare en försvarsanläggning. Fästningen är mycket populär bland turister med sin vackra position precis vid vattnet. Väl där finns en hel del anordnade aktiviteter för besökare.

Något som är populärt är att gå en så kallad fästningsvisning, där man från vallarna leds ner i ett av fästningens fängelser. Besökarna får även chans att följa med långt in i bastion Grå Munkens mörka kanonrum. Går man en fästningsvisning tas man med på en tidsresa genom de största epokerna.

Kallbadhuset

kallbadhuset i Varberg

Kallbadhuset i Varberg är byggt på pålar i vattnet vid strandpromenaden. Hit väljer många turister att resa för att nakenbada och bada bastu (i skilda dam- och herravdelningar).

Kallbadhuset har en ganska turbulent historia; det kallbadhus som står på platsen idag är det tredje i raden som uppförts. Det äldsta av dem är från 1866. Det, och det andra led stora skador av stormar på västkusten som gjorde att de fick rivas och föras upp på nytt.

Väljer du att åka hit bör du ta med dig kontanter. I Kallbadhuset är det nämligen inte möjligt att betala med kort.

Bexellska stugan

Det något mer bortglömda, men dock sevärda attraktionen Bexellska Stugan är för den som vill göra något lite annorlunda istället för att endast besöka de största sevärdheterna.

Bexellska stugan är ett unikt kulturarv som byggdes redan 1785, då den ingick i en kringliggande gård. Nästan ett sekel senare köptes stugan upp av riksdagsmannen Alfred Bexell, som övertog stugan med syftet att bevara ett gammaldags allmogehem. I takt med detta föddes också tanken om friluftsmuseum i Sverige under 1870-talet.

Bålastugan håller endast öppet för visningar under några tillfällen per år. Dessa sker oftast i juli och i december.

Varberg – snabbfakta

  • Varberg är Sveriges 43:e största tätort
  • Varberg har en befolkning på 27 602 invånare.
  • Staden grundades under medeltiden
  • Staden har en area på ca 1 335 hektar
  • Befolkningstätheten i Varberg är strax över 20 invånare per hektar
MerVälkommen till Hotellet.se©2017 Hotellet.se | Kontakt | Cookies | Sitemap