Bo förmånligt på hotell med bonusar och rabatter

Så fort sommaren är över börjar många planera för vintersemestern och vice versa. Oavsett vilken slags semesterresa du för närvarande planerar för, kan du hitta förmånliga priser på hotellvistelser via bokningssajter. Detta är ett enkelt sätt att säkerställa att resan inte spräcker din budget.

Vilken som är den bästa bokningssajten varierar dock beroende på ditt behov och dina preferenser. Det finns flera bra sådana att välja mellan, och det finns dessutom åtgärder du kan vidta för att få bo än mer förmånligt på hotell i Sverige och utomlands. Ett bra exempel på en sådan är att nyttja de bonusar och rabatter som erbjuds.

Få upp till 10 % rabatt hos Hotels.com

Vissa bokningssajter, såsom Hotels.com, har förmånsprogram där du kan spara ihop till gratisnätter och dylikt. Genom att delta i ett sådant program kan du få fler och bättre hotellvistelser för pengarna, men ett hett tips är att inte vara medlem i alltför många program. Håll dig hellre till en enskild bokningssajt och deras program – du kan då snabbare tjäna ihop tillräckligt många poäng för att få tillgång till programmets förmåner.

Bonus och rabatter på hotell

Ett annat tips vi kan ge dig är att kombinera bokningssajtens förmånsprogram med de bonusar och rabatter som erbjuds av kortföretag. Du kan till exempel få upp till 10 % rabatt på hotellbokningar på Hotels.com genom att betala för dessa med kreditkortet re:member flex.

Det finns förstås även ytterligare kreditkort som kan ge dig förmåner att nyttja i samband med att du bokar hotell. För att få en full överblick över dessa rekommenderar vi att du surfar in på kreditkortutgivarnas sidor och jämför bonus- och förmånsprogrammen hos olika kort.

Även själva hotellet kan ha ett lojalitetsprogram

När du kollar priser på hotell via jämförelsesajter kan du ibland gå miste om bra erbjudanden. På bokningssajterna visas förvisso ofta de bästa priserna på olika hotellrum, men det kan även finnas fördelar med att boka rummet direkt via hotellet.

Genom att göra en bokning via hotellets reception kan du nämligen ofta ta ta del av aktuella kampanjer och andra erbjudanden som är exklusiva för hotellet i fråga. Hotellen använder sig dessutom ofta av egna lojalitetsprogram som ger dig förmåner och rabatter. Du kan till exempel få rabatterade måltider i hotellets restaurang, spabehandlingar och liknande genom att samla poäng.

Kontrollera därför gärna priser på hotellrum via bokningssajter och dubbelkolla sedan med hotellet huruvida det finns några erbjudanden att ta del av. Om du för tillfället inte erbjuds något tillräckligt bra erbjudande, kan du sedan återgå till bokningssajten för att där göra din bokning. Förhoppningsvis kan du då samla poäng genom bokningssajtens förmånsprogram eller ta del av något annat erbjudande därigenom.

Avslutande tankar

Som du märker, finns det flera olika knep som du kan ta till för att spara pengar när du bor på hotell. I vissa fall har du till och med möjlighet att kombinera flera sådan för att få en än mer förmånlig vistelse på ett hotellrum på önskad destination i världen.