Boka billiga hotell i Halmstad

Det finns 24 hotell i Halmstad. Här nedan hittar du en karta över Halmstad där vi har märkt ut alla hotell som finns i orten. För att se kontaktuppgifter för respektive hotell samt läsa recensioner om hotellet behöver du bara klicka på hotellets markör på kartan. Längre ned på sidan hittar du alla hotell i Halmstad sorterade efter hur många stjärnor hotellen har. Söker du billiga hotell i Halmstad hittar du dem sannolikt lite längre ned i listan.

Visa hotell med antal stjärnor: 5 - 4 - 3 - 2 - 1

Välkommen, vi hjälper dig jämföra och boka hotell i Halmstad. För att du enkelt ska kunna hitta det du söker, presenterar vi några rekommenderade hotell i Halmstad

Bra Hotell i Halmstad

Halmstad är en av Sveriges mest populära turistorter på sommaren. Nöjeslivet och strandlivet i Halmstad med omgivningar räknas som de bättre i landet under juni, juli och augusti. De långa sandstränderna vid Tylösand är perfekta för lata semesterdagar i solen. Även i själva staden Halmstad finns många sevärdheter att beskåda. Det finns ett antal hotell i alla prisklasser i Halmstad för den som vill besöka staden. På hotellet hittar du rekommenderade hotell i Halmstad, i olika prisklasser.

Aktiviteter och nöjen

Halmstad är en av Sverige främsta turistorter på sommaren. Stadens läge, precis vid den vackra kusten mot Laholmsbukten, och sandstränderna som kantar kustremsan, gör Halmstad till ett paradis för alla som tycker om sol, bad och nöjen på sommaren.

Jönköping är en riktig sommarstad. Staden ligger precis på stranden till Vättern och bjuder både på en härlig stadskärna med många sevärdheter och lummiga och vackra omgivningar. Dessutom ligger sommardestinationen Gränna strax utanför staden. Visingsö, som ligger i Vättern en kort båttur från Gränna är också en populär destination för turister.

För en sommarsemester i Jönköping finns ett stort antal boenden att välja mellan. Jönköping är en stor stad, med omkring 130 000 invånare, och staden har ett mycket stort antal hotellrum per invånare. Hitta boendetips för din sommarsemester i Jönköping på hotellet.se.

Vid en semester i Halmstad finns det många aktiviteter och nöjen att prova på och uppleva. Den kulturintresserade kan säkerligen spendera en hel dag med att bara promenera omkring i Halmstads gamla stadskärna, där det finns mängder av sevärdheter att upptäcka. Ett besök på något av stadens alla museum, såsom till exempel det berömda Hallands Konstmuseum, kan också rekommenderas.

För barnfamiljen finns många spännande aktiviteter i Halmstad. Ett populärt utflyktsmål är Halmstad Äventyrsland, som omfattar bland annat ett vattenland, en dinosauriepark samt mängder av åkattraktioner. Go-kart, äventyrsgolf och kanotpaddling är andra exempel på aktiviteter för barnfamiljen.

För de lite äldre besökarna kan Halmstad ståta med en mängd högklassiga restauranger och uteställen. Utelivet är koncentrerat till centrala Halmstad, på båda sidor om ån Nissan.

Östra stranden

Cirka två kilometer söder om Halmstad ligger Östra stranden, som är en av Sveriges absolut längsta sandstränder. På en sträcka av cirka sex kilometer löper en silkeslen sandstrand som sommartid lockar till sig många tusen besökare varje dag.

På den södra delen av Östra stranden ligger Hagöns naturreservat som är ett av de främsta naturreservaten för smågnagare och fåglar i hela Sverige.

Golf

Utanför Halmstad ligger flera mycket bra golfbanor och det är en inte obetydlig del av turisterna till staden som spenderar en vecka eller två med att prova på de olika banorna. Några av de bästa banorna i Halmstad är Haverdals Golfklubb, Ringenäs Golfklubb och Halmstad Golfklubb. Banorna ligger som på ett pärlband utmed kusten norr om Halmstad. Intill flera av golfbanorna finns stugor och andra boenden att hyra så att man kan bo bara några meter från utslaget på första tee.

Sevärdheter i Halmstad

Halmstad fyllde 700 år 2007 och är därmed en av Sveriges äldsta städer. Med stadens läge vid havet inte långt från vare sig Norge eller Danmark, har staden varit i centrum för mängder av viktiga händelser genom historien, och en del av stadens rika historia finns fortfarande bevarad i högsta grad. Här är några av Halmstads främsta sevärdheter.

Halmstads slott

Sevärda Halmstads slottHalmstads slott är ett slott unikt i Sverige, både vad gäller dess historia och dess utformning. Slottet lät uppföras av den danske kungen Kristian i början av 1600-talet som ett lustslott för nöjen, gästabud och avkoppling. Kung Kristian fick dock inte särskilt många möjligheter att njuta av sitt slott och år 1645, då Halland blev svenskt, gick slottet över i svensk ägo.

Det är under sommarmånaderna och kring jul som slottet lever upp lite extra. I juli och augusti spelas alltid flera teaterföreställningar med teman från historiska händelser. I december arrangeras en traditionell julmarknad på borggården och i slottsparken i direkt anslutning till slottet. Läs mer om slottet på Statens Fastighetsverk.

Övraby kyrkoruin

Området för dagens Halmstad började befolkas under 1100-talet. Bevis för detta finns vid forsen vid Slottsmöllan cirka fyra kilometer utanför Halmstads centrum. Här ligger nämligen en kyrkoruin som dateras till tidigt 1100-tal. Det är okänt exakt hur kyrkan såg ut och hur bebyggelsen omkring den var ordnad, men klart är att Övraby var platsen för det tidiga Halmstad som sedan under 1320-talet flyttades till sitt nuvarande läge. Övraby kyrkoruin är en fascinerande plats. Den ligger vackert på en höjd med ån Nissan nedanför.

Galgberget

Om du vill besöka en lite mer mystisk sevärdhet i Halmstad finns det inget bättre val än Galgberget. Som namnet skvallrar om har området en minst sagt mörk historia. Det var här som Halmstads brottslingar mötte sitt öde förr i tiden. Det finns en mängd historiska lämningar i området, bland annat en tavla med galgplatser utmärkta. Tavlan dateras till 1600-talet. Galgberget är dock inte enbart en lite mystisk plats. Området är Halmstadsbornas favoritplats när det gäller motion. Dessutom finns ett pittoreskt friluftsmuseum i området.

Lista över alla hotell i Halmstad

Här nedan hittar du en lista över alla hotell i Halmstad. Du kan även se vilket betyg de olika hotellerna har fått av våra användare.

Hotell: Best Western Plus Grand Hotel Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Clarion Collection Hotel Norre Park
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: First Hotel Mårtenson
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Halmstad Golfarena Hotell
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Halmar EF Källstorps Gård 331
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Holiday home Bärstigen Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Holiday home Fammarp Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Holiday home Nötstigen Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Hotel Continental - Sweden Hotels
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Hotell Hovgård & Longstay Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Scandic Hallandia
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: First Camp Tylösand
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Folkparksgatan Apartment
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Furnished Apartment
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Booking.com
Hotell: Good Morning Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Halmstad Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Holiday home Johannisvägen Halmstad
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Hotel Amadeus
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Hotell Natti Natti
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Insense Hotel
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Neptunigatan (Centrum)
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Nordic Camping Hagön
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Ringenäs Hotell & Konferens
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Tyleback Hotell, Sure Hotel Collection by Best Western
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 

Restauranger i Halmstad

Här kan du klicka dig vidare om du vill hitta bra restauranger i Halmstad.