Boka billiga hotell i Varberg

Det finns 20 hotell i Varberg. Här nedan hittar du en karta över Varberg där vi har märkt ut alla hotell som finns i orten. För att se kontaktuppgifter för respektive hotell samt läsa recensioner om hotellet behöver du bara klicka på hotellets markör på kartan. Längre ned på sidan hittar du alla hotell i Varberg sorterade efter hur många stjärnor hotellen har. Söker du billiga hotell i Varberg hittar du dem sannolikt lite längre ned i listan.

Visa hotell med antal stjärnor: 5 - 4 - 3 - 2 - 1

Välkommen till Hotellet.se som hjälper dig hitta och boka hotell i sköna Varberg. För att göra det enklare för dig att hitta det du söker, presenterar vi huvudalternativen för vidare navigering här på sidan. Hos oss kan du sortera fram de billigaste hotellen i Varberg oavsett klass. Ska du och ditt företag ha konferens kan vi starkt rekommendera Varberg då det här finns många hotell med möjlighet till konferens. Kanske ska ni gifta er och ha bröllop i Varberg med gäster som kommer långväga och behöver bo på hotell i Varberg. När du hittat det hotell som passar bäst kan du enkelt boka hotell direkt genom oss. Hoppas att vi kan hjälpa dig hitta ett hotell i Varberg!

Rekommenderade Hotell i Varberg

På sommaren kan Varberg vara ett av Sveriges mest attraktiva turistmål med sina långa stränder, sin barnvänliga natur och sitt sköna nattliv. Tyvärr finns det inte särskilt många hotell i staden, men av de som finns i och i närheten tänkte vi rekommendera 3 som vi tycker är de bästa och mest prisvärda, beroende på vad man är ute efter.

Sevärdheter i Varberg

Varberg, som ligger i norra Halland, är en stad bjuder på mycket att göra för turisten. Varberg är känt för att vara just en turiststad bland annat. Varberg är Sveriges 43:e största tätort, och i förhållande till storleken finns det en hel del sevärdheter att besöka.

Varbergs fästning

Varbergs fästning var tidigare en försvarsanläggning. Fästningen är mycket populär bland turister med sin vackra position precis vid vattnet. Väl där finns en hel del anordnade aktiviteter för besökare.

Något som är populärt är att gå en så kallad fästningsvisning, där man från vallarna leds ner i ett av fästningens fängelser. Besökarna får även chans att följa med långt in i bastion Grå Munkens mörka kanonrum. Går man en fästningsvisning tas man med på en tidsresa genom de största epokerna.

Kallbadhuset

Kallbadhuset i Varberg är byggt på pålar i vattnet vid strandpromenaden. Hit väljer många turister att resa för att nakenbada och bada bastu (i skilda dam- och herravdelningar).

Kallbadhuset har en ganska turbulent historia; det kallbadhus som står på platsen idag är det tredje i raden som uppförts. Det äldsta av dem är från 1866. Det, och det andra led stora skador av stormar på västkusten som gjorde att de fick rivas och föras upp på nytt.

Väljer du att åka hit bör du ta med dig kontanter. I Kallbadhuset är det nämligen inte möjligt att betala med kort.

Bexellska stugan

Det något mer bortglömda, men dock sevärda attraktionen Bexellska Stugan är för den som vill göra något lite annorlunda istället för att endast besöka de största sevärdheterna.

Bexellska stugan är ett unikt kulturarv som byggdes redan 1785, då den ingick i en kringliggande gård. Nästan ett sekel senare köptes stugan upp av riksdagsmannen Alfred Bexell, som övertog stugan med syftet att bevara ett gammaldags allmogehem. I takt med detta föddes också tanken om friluftsmuseum i Sverige under 1870-talet.

Bålastugan håller endast öppet för visningar under några tillfällen per år. Dessa sker oftast i juli och i december.

Varberg – snabbfakta

Lista över alla hotell i Varberg

Här nedan hittar du en lista över alla hotell i Varberg. Du kan även se vilket betyg de olika hotellerna har fått av våra användare.

Hotell: Apelvikens Camping & Cottages
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Apelviken Lägenhetshotell
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Fästningens Vandrarhem
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Hallagårdens stugby
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Holiday Home Buaråsvägen
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Hotell Gästis
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Hotell Havanna
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: MalistorpetsRosor
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Okéns Bed & Breakfast
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Smedjan Lägenhetshotell
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Varbergs Golfhotell
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Varbergs Kusthotell
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Hotell: Varbergs Vandrarhem
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ★ ☆ 
Booking.com
Hotell: Anna´s Bed & Kitchen
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Clarion Collection Hotel Fregatten
Antal stjärnor: ★ ★ ★ ☆ ☆ 
Hotell: Apelvikstrand
Antal stjärnor: ★ ★ ☆ ☆ ☆ 
Hotell: Holiday Home Varberg I
Antal stjärnor: ★ ★ ☆ ☆ ☆ 
Hotell: Smedjan i Kärradal
Antal stjärnor: ★ ★ ☆ ☆ ☆ 
Hotell: First Camp Kärradal
Antal stjärnor: ★ ☆ ☆ ☆ ☆ 

Restauranger i Varberg

Här kan du klicka dig vidare om du vill hitta bra restauranger i Varberg.