En weekend på Österlen

Efter en lång och kylig vinter kliver vi äntligen in i årets första vårmånad – mars. Nu väntas det snart behagligare temperaturer, grönska och ljusare tider. Våren är en perfekt tid för att upptäcka nya platser utan att behöva trängas bland andra turister som man vanligtvis måste göra under sommarmånaderna. Ett resmål som har blivit särskilt populärt de senaste åren är Sveriges svar på Toscana, nämligen den skånska kustpärlan Österlen.

Österlen i Skåne

Österlen, som är en del av Skåne, är framförallt känt för sitt vackra landskap, sina vita stränder och sina små pittoreska byar. Till Österlen tar man sig enklast med bil, och oavsett hur lång bilresan hit är så kan vi lova att den är värd all tid i världen. Ladda upp med någrabra spellistor, en spännande podd eller fördriv tiden med att hitta online casinon hos goplay.se.

Glöm inte cykeln

Har du möjlighet så är det en god idé att slänga på cykeln på bilen. Österlen upptäcker du nämligen allra bäst ifrån cykelsadeln. De krokiga landsvägarnas längsmed det natursköna landskapet binder samman äppellundar, bondgårdar, slott och den vackra kustremsan. Med cykeln kan du enkelt stanna till om du får syn på något mysigt café, en handelsbod eller någon av alla konstateljéer som finns här. På cykeln får du dessutom motion samtidigt som du kan njuta av solens varma strålar och det härliga vårvädret!

Vart ska man bo?

Vill du hitta ett bra boende på Österlen gäller det att vara ute i god tid. Även om det finns mycket att välja bland så blir allting snabbt uppbokat, särskilt de allra bästa boendena. Är ni ett par som reser tillsammans så finns det mängder av mysiga och romantiska pensionat eller bed and breakfast som bjuder på en gemytlig stämning.

För en barnfamilj kan det istället vara roligare att hyra ett rum eller en egen stuga på en bondgård där barnen kan få klappa djuren och lära sig om hur livet för en bonde ser ut. För den som föredrar en något lyxigare miljö så är utbudet av högklassiga hotell stort i Österlens största stad Simrishamn.

För finsmakaren och vinälskaren är Kronovalls vinslott i Tomelilla ett ypperligt alternativ. På slottet, vars historia börjar på 1800-talet, har man bevarat den klassiska slottkänslan av knarrande golv och inredning i traditionell stil. På Kronovalls vinslott kan du njuta av mat i absolut toppklass, vinprovning och olika festligheter som arrangeras året runt.

Att göra

På Österlen finns det ingen risk för att du ska bli sysslolös. En weekend räcker egentligen inte till för att hinna med att upptäcka allt som är värt att se, men för att göra någon form av avgränsning tipsar vi om våra absoluta favoriter.